de Kandidaat-Makelaar
De Kandidaat-Makelaar (K-RMT) heeft zich, naast de basisbeginselen van het makelaars- en taxateursvak, al meer gevorderde en gespecialiseerde vaardigheden eigen gemaakt rondom verkoop, aankoop, (ver)huur van woningen.
Als Kandidaat-Makelaar heb je in de praktijk een meer zelfstandige rol dan de Assistent-Makelaar bij het aan- en verkopen of (ver)huren van een woning. Je ontwikkelt je al meer tot een vastgoedspecialist en je voert je werkzaamheden zelfstandig uit, maar nog wel onder leiding van een Register-Makelaar (en/of Register-Taxateur). In tegenstelling tot de Assistent-Makelaar voer je wel zelf de bezichtigingen uit, als ook de onderhandeling en de afhandeling van de aan-/verkoop of de aan-/verhuur. Daarnaast stuur je de Assistent-Makelaar aan en richting de klant heb je zowel een adviserende als een beslissende rol.
(Ver)kopers van een huis hebben ook met andere kantoormedewerkers dan de Register-Makelaar te maken en dan is het prettig te weten dat de vakbekwaamheid ook bij de Kandidaat-Makelaar goed is geborgd.
Herkennen van de Kandidaat-Makelaar
Het kwaliteitslabel van de Kandidaat-Makelaar wordt ook wel aangeduid met de afkorting K-RMT (Kandidaat Register Makelaar Taxateur). Het register van Kandidaat-Makelaars is gericht op de specialisatie (Kamer) Wonen.
Een aantal brancheorganisaties heeft zelfs als voorwaarde gesteld dat medewerkers van ingeschreven kantoren in het VastgoedCert-register moeten zijn ingeschreven om activiteiten als Kandidaat-Makelaar te mogen uitvoeren. Funda maakt bij NVM-makelaars op de kantoorpagina’s melding van de titel als de betreffende makelaar ook daadwerkelijk in het VastgoedCert-register is ingeschreven.
registratieperiode
1 jaartitel
K-RMTjaarlijkse bijdrage
€ 65excl. btw
Bijblijven in het vak
Als Kandidaat-Makelaar word je telkens voor 1 jaar in het Kandidaat-register geregistreerd en moet je jaarlijks je vakkennis op peil houden door het volgen van twee cursusdagen. De inhoud van deze dagen wordt door VastgoedCert vastgesteld en de organisatie is in handen van geaccrediteerde opleiders…
Als Kandidaat-Makelaar word je telkens voor 1 jaar in het Kandidaat-register geregistreerd en moet je jaarlijks je vakkennis op peil houden door het volgen van twee cursusdagen. De inhoud van deze dagen wordt door VastgoedCert vastgesteld en de organisatie is in handen van geaccrediteerde opleiders.
Wanneer je de verplichte cursusdagen niet volgt, zal je uit het register worden uitgeschreven en dus ook niet meer zichtbaar zijn in het register op de website. Dit zal uiteraard ook consequenties hebben voor het lidmaatschap van de brancheorganisaties.
Binnen zes maanden na uitschrijving kan je dit herstellen door de gemiste cursusdagen alsnog te volgen. Daarna kan je, tot 2 jaar na uitschrijving, pas weer worden ingeschreven door het afleggen van een assessment bij SVMNIVO. Wanneer je je inschrijving ná twee jaar wilt herstellen, kun je contact opnemen met VastgoedCert voor nadere informatie.
De volgende stap…
De route naar de status van ‘Register-Makelaar’ begint voor veel makelaars bij het Kandidaat-register. Wanneer je alle certificaten van de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige binnen 3 jaar hebt behaald, en je vervolgens zowel het theoriegedeelte als het praktijkdeel van de Specialisatie Wonen met goed resultaat hebt afgelegd als ook de Praktijktoets Makelaar Wonen, kan je worden ingeschreven in het RM-register…
De route naar de status van ‘Register-Makelaar’ begint voor veel makelaars bij het Kandidaat-register. Wanneer je alle certificaten van de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige binnen 3 jaar hebt behaald, en je vervolgens zowel het theoriegedeelte als het praktijkdeel van de Specialisatie Wonen met goed resultaat hebt afgelegd als ook de Praktijktoets Makelaar Wonen, kan je worden ingeschreven in het RM-register.
We horen graag wanneer het eventueel zover voor je is. En uiteraard bepaal je zelf of je wilt doorstromen naar de volgende stap, het is geen verplichting.